Politik är utveckling!

Jag är övertygad om att alla politiker vill utveckla och förbättra samhället vi lever i.
För mig betyder utveckla att komma fram till saker som gör förändringar till det bättre. Det innebär också att se till att förändringarna blir verklighet och inte en pappersprodukt.
När en förändring genomförs är det som att köpa en hundvalp. Man har kollat föräldrarna, sjukdomsbild, den mentala hälsan, temperament mm, dessutom flera generationer bakåt. Man skapar förutsättningarna i hemmet för att allt ska bli riktigt bra… Men trots det så blir det ibland inget lyckat hundköp. Man kan inte förutse allt. Speciellt inte när man har med levande varelser eller växter att göra.

Så är det också i politiken, det blir inte alltid rätt. Men det fungerar inte att lägga sig på sofflocket i dessa lägen. Vi måste se framåt och göra det bästa av situationen.
Vad som stör mig i politiken är att allt för många gånger använder man dessa fel som en del av att framföra sig själv i bättre dager. Politiken faller helt bort i dessa situationer.
Naturligt vore att motparten istället lyfte fram sina förbättringsområden. Tyvärr läggs allt för mycket energi på att trycka ner motparten istället för att lyfta sig själv. Och de som blir de stora Förlorarna är de som är utanför politiken och inte får någon förändring åt något håll.

Media har en stor roll och uppgift. De kan påverka oss genom att lyfta ett påstående i rubriken och ingressen. Läser man sedan hela artikeln eller reportaget märker man att i rubriken och ingressen är ord ofta ihopsatta lite hipp som happ.
Jag kommer fortfarande ihåg när löpsedlarna skrek ut ”Soffipropp påkommen med naken man i garderoben” eller något liknande. Grejen var att detta hade skett, men då var Sofia Wistam inte ens 20 år gammal. Vinklingen var dock att det hade hänt här och nu!
Det finns exempel från politiken där någon säger någonting (och här älskar media om SD finns med på ett hörn) som ur sitt sammanhang blir någonting helt annat.
Helt klart synd att media har den påverkan på oss och faktiskt har en mer avgörande roll i många frågor än vad vi vill tro… Medias roll borde inte vara att jaga rubriker utan att informera läsarna om sådant som är samhällsnyttigt.
Måste så klart säga att det är väldigt många bra journalister som gör ett fantastiskt jobb. Tyvärr jobbar många av dessa i skymundan.

Tänk om vi istället bara kunde fokusera på sakfrågor
och lyfta vad vi vill och vad vi tänker göra.
Så mycket lättare det då hade varit för alla . . .