Rädd om min identitet . . .

Jag är stolt same och är rädd om min identitet av flera anledningar.

För ganska precis ett år sedan skulle familjen och vänner åka på sol- och dyksemester. Tidig morgon, (eller snarare mitt i natten) allt var packat och klart – Ni vet Pass, Piletter mm

Väl på Kastrup och i kön till incheckningen visade det sig att flygplatspersonalen var trots tidig morgon på skämthumör . . . Jag skulle inte få följa med!!! Jag var övertygad om att det var ett skämt, men så var det inte. Mitt pass höll inte kraven. Det slog på två dagar, två ynkliga dagar. Så det var bara att vinka farväl till familjen och vännerna med ett – Vi ses om två veckor, ha en skön semester . . . 

Mitt uppdrag blev att fixa ett nytt pass och ny resa. För att göra en lång historia kort – Allt löste sig och jag anslöt mig till sällskapet dagen efter.

MEN när jag var på polisstationen i Malmö förstod jag att det här med PASS har blivit en affärsidé, en brottslig affärsidé. Mitt pass är en värdehandling och en bekräftelse på min identitet.
Vi har kunnat läsa hur man tydligen i vissa led gjort ”affär” av att tappa bort sitt pass. Man har då fått ett nytt och har kunnat sälja sitt ursprungliga pass till kriminella element för en dyr peng. Skrämmande samhällsutveckling!!!

Mitt fina rosa provisoriska pass kostade mig 980 kr och jag hade inte ”tappat” mitt pass. Men om man ”tappar” sitt pass och detta dessutom händer fler än en gång så anser jag att det ska kosta ett 5 siffrigt belopp. På så sätt skulle man hantera sitt pass som den värdehandling det är och det skulle gå sämre för den brottsliga affärsverksamheten. Självklart händer det att man kan tappa sitt passa. Likaväl kan det ju bli stulet vid inbrott eller förstöras vid brand etc. och då ska ju kostnaden för nytt pass ligga på en rimlig nivå.

Var rädd om din identitet, ditt pass och kolla utgångsdatum innan du ska på semester
(I vissa länder ska det vara giltigt 6 månader efter hemkomsten)